Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Распоред за декемвриска сесија

Почитувани студенти, распоредот можете да го видите на следниот линк.

Во прилог е Декемвриската сесија која започнува од 12.12.2019 година, а пријавувањето на испитите е од: 11.12.2019 – 12.12.2019 година

 

Оглас за пракса во Сава осигурување

Сава осигурување – НЛБ банка нуди можност за пракса. Реализацијата на праксата е во траење од 1 (еден) месец со можност за вработување.

Заинтересираните кандидати можат да се обратат кај проф. Аземина Машовиќ на мејл: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

 

Распоред на испити за ноемвриска сесија

Почитувани студенти,

Распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Пријавувањето на испити е од 11.11 - 13.11.

 

Учество на Еразмус+ контакт семинар во Тирана

 

Професорот на Факултетот за бизнис економија, д-р Аземина Машовиќ и Еразмус+ координаторот на Институтот за бизнис економија, м-р Александра Кираца земаа учество на „Еразмус+ контакт семинарот со земјите од Западен Балкан“, организиран од страна на Европската комисија, кој се одржа од 24-25 октомври 2019 година во Тирана, Албанија.

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 23 октомври 2019 година  (среда) е неработен ден.

 

Распоред за прв колоквиум - зимски семестар

 

Практикантска работа во НЛБ Банка АД Скопје

НЛБ Банка нуди можност за остварување на практикантска  работа во рамки на организационите единици Банката, за сите динамични и мотивирани студенти кои се заинтересирани за запознавање на банкарското работење.

Се што треба да направите е да ја пополните апликацијата за пракса, која е поставена на нашата web страна (www.nlb.mk), или да доставите Ваша кратка биографија на mail> Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите , доколку ги исполнувате следните услови:

  • да сте студент на додипломски или последипломски студии на Економски, Правен или Факултет за информатичка технологија;
  • да имате солидно познавање на англискиот јазик;  
  • да имате познавање на MS Office пакетот;   
  • да имате позитивен пристап и мотивираност; 
  • да имате подготвеност за работа и тимски дух.                      

Реализација на работната пракса е во траење од 1 (еден) месец, со можност за продолжување до 3 (три) месеци.

Експозитурите надвор од Скопје во кои може да се извршува практикантската работа се: Битола, Тетово, Гостивар, Охрид, Струга, Гостивар, Куманово, Струмица, Штип, Велес, Крива Паланка, Валандово, Гевгелија, Радовиш, Кавадарци, Кичево, Кочани, Неготино, Прилеп, Ресен, Пробиштип, Свети Николе и Виница.

Праксата ќе се организира согласно динамиката на барањата на Банката за практиканти и селекција на кандидатите кои се пријавиле за пракса. 

Известување за неработен ден

Почитувани,

Ве информираме дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07) 11 октомври 2019 година  (петок) е неработен ден.

 

Оглас за пракса во Монета

Почитувани студенти, огласот може да го погледнете на следниот линк.

Распоред за октомвриска сесија

Почитувани студенти,

Распоредот може да го погледнете на следниот линк.

Страница 9 од 25

9