Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Академски календар

ФБЕ e првата приватна високообразовна установа со акредитација за 4 годишни студии по економија!

Студиската програма е во траење од 8 семестри и претставува прва акредитирана четиригодишна студиска програма од областа на економијата на приватна високообразовна установа во Македонија.  

ФБЕ слави 10 години постоење!

 

Приватната високо образовна установа – Висока стручна школа „Факултет за бизнис економија“ – Скопје (Integrated Business Faculty) е основана во 2005-тата година, од страна на АД „Неоком“ и универзитетската фондација „Ново образование за бизнис“.  

Одржана работилница за Претприемништво и маркетинг стратегија

 

На 25.03.2016-та година (петок) во просториите на Факултетот за бизнис економија беше одржана работилница на тема „Маркетинг стратегија и претприемништво“, во која учествуваа матуранти од СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“.

Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој

 

Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за петнаесетиот број на списанието.

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот број од Списанието за одржлив равој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

 

Гостинско предавање на тема „Стратегии на продажба“

 

На 11.12.2015 (петок), беше одржано гостинско предавање на тема „Стратегии на продажба – практични искуства“ за студентите на ФБЕ.

Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој


Почитувани посетители,
Објавен е новиот број од Списанието за одржлив равој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

Учество на предавач на ФБЕ на Интернационалната недела на Универзитетот за Економија во Братислава, Словачка

М-р Ивана Милчевска, предавач на Факултетот за бизнис економија, учествуваше на првата Интернационална недела за размена на наставен кадар, организирана од Универзитетот за Економија во Братислава, поддржана преку Еразмус+ програмата.

Конкурс за студентска мобилност преку Еразмус+

 

Факултетот за бизнис економија, согласно Еразмус универзитетскиот чартер, распишува конкурс за размена на студенти во летниот семестар во академската 2015/2016-та година.

Страница 8 од 13

8