Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Распоред за јунска сесија

Почитувани студенти,

 

Ве информираме дека Јунската испитната сесија ќе започне од 11 Јуни 2020 година (Четврток). Распоредот за полагање можете да го погледнете на следниот линк.

 

Пријавувањето на испитите е online (со доставување уплатите на мејл и со наведување на називот на испитот кој се пријавува). Пријавувањето е од 02-04 јуни, 2020 год..

Полагањето на испитите во Јунската сесија ќе се одвива онлајн според насоките кои на студентите им се пратени на мејл. Испитите ќе се одржуваат во деновите согласно распоредот на испити, додека за точниот час студентите ќе бидат  информирани ден пред испитот, од страна на предметниот професор.

 

Службата за студентски прашања и предметните професори, како  и досега се достапни онлајн. За сите барања и консултации Ве молиме да ги контактирате истите преку мејл или некоја од достапните онлајн платформи.

 

Вработувања на ФБЕ

 

Поради зголемен обем на работа, ФАКУЛТЕТОТ ЗА БИЗНИС ЕКОНОМИЈА Скопје има потреба од професорски кадар за редовен работен однос. Доколку сакате да станете дел од ФБЕ тимот, Ве охрабруваме да се пријавите на конкурсот објавен во дневниот весник „Слободен печат“ на ден 05.09.2022 година

КОНКУРС

за избор на наставници во сите наставни звања

1. 1 (еден) наставник во сите наставни звања во областа на Маркетинг

2. 2 (два) наставник во сите наставни звања во областа на Финансии

3. 1 (еден) наставник во сите наставни звања во областа на Менаџмент

Кандидатите треба да ги исполнуваат условите за избор во наставно и наставно-стручно звање согласно Законот за високото образование и Правилникот за критериумите и постапката за избор во звања на Приватната високообразовна установа – висока стручна школа ФАКУЛТЕТ ЗА БИЗНИС ЕКОНОМИЈА Скопје. Заинтересираните кандидати со пријавата поднесуваат: Биографија, фотокопија со нотарска заверка на Уверението и Диплома за завршено образование (од сите циклуси), фотокопија со нотарска заверка од Извод од матична книга на родени, фотокопија со нотарска заверка од Уверение за државјанство, листа на објавени научни и стручни трудови и копија од трудовите.

Пријавите се доставуваат на бул. 3-та Македонска бригада бр. 66А, Скопје или по електронски пат на мејл адреса Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите . Огласот трае 7 (седум) дена од  денот на објавувањето.

Конкурс за упис во академската 2020/21

 

Факултетот за Бизнис Економија (ФБЕ) Ви нуди четиригодишниот додипломски  студии во областа на бизнисот и економијата и претставува одлична можност кандидатите да се стекнат со квалитетно знаење на еден од четирите модули

Заклучоци од првата виртуелна меѓународна конференција „Економски предизвици на државите на ЈИЕ после пандемијата на корона вирусот“

 

На 27.04.2020 година се одржа првата виртуелна меѓународна конференција „Економски предизвици на државите на ЈИЕ после пандемијата на корона вирусот“ чијшто организатор беше Факултетот за менаџмент Херцег Нови, а Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија, меѓу другите, беа коорганизатори.

Продолжување на рокот за трудови за Списание за одржлив развој

 

Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој го продолжува рокот за публикување на трудови за 24-тиот број на списанието.

Онлајн гостинско предавање на д-р Ристо Иванов на Факултет за бизнис економија

 

Во рамките на онлајн наставата на Факултет за Бизнис економија гостинско предавање имаше д-р Ристо Иванов, на тема Дигитален маркетинг со практични примери.

ФБЕ и ИБЕ коорганизатори на виртуелна меѓународна конференција

 

Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија се коорганизатори на првата виртуелна меѓународна конференција „ЕКОНОМСКИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЈИЕ ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈАТА НА КОРОНА ВИРУСОТ“ која ќе се одржи на 27.04.2020 год. (Понеделник) во 12 часот.

Препораки за работа во вонредна состојба

Почитувани,

Во врска со препораките на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, како и врз основа на препораките на Владата на Република Северна Македонија, за заштита на населението од вирусот Ковид-19 и за превенција од ширење на вирусот, стручната и административна служба на Факултетот ќе може да ја контактирате електронски на e-mail адреса:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 

Одложување на Меѓународната недела и конференција

Почитувани, со оглед на новонастанатата ситуација со COVID-19, донесена е одлука за одложување на терминот за одржување на Втората меѓународна недела и Меѓународна конференција во рамките на Еразмус + програмата

Се одложува терминот на одржување на Втората меѓународна недела во рамките на Еразмус + програмата кој беше закажан за периодот од 04.05.2020 година до 08.05.2020 година, како и терминот за Меѓународната конференција од 07.05.2020 на 03.09.2020 година.

Новиот термин за одржување на Втората меѓународна недела е закажан за период од 31.08.2020 година до 04.09.2020 година.

Препораки и заклучоци за COVID-19

Почитувани студенти,

 

Ве информираме дека согласно препораките и заклучоците на Министерството за Здравство и Владата се донесе одлука за забрана за одржување на настава и испитна сесија во следните 14 дена. Односно Факултетот нема да работи до 24 март 2020 година (вторник). Воедно Ве информираме дека сите тековни информации ќе бидат објавени на WEB страната на Факултетот.


 

Страница 6 од 25

6