Студенти
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Студенти

Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој

 

Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за 27-миот број на списанието.

Конкурс за Еразмус+ мобилност

Конкурсот може да го погледнете на следниот линк.

Термини за Консултации

 

Професор /Виш предавач/Предавач

Термин за консултации

Ден

Час

Д-р Биљана Ѓозинска, професор

Среда

Четврток

13.00-15.00

13.00-15.00

Д-р Анета Васиљевиќ-Шикалеска, професор

Вторник

Среда

 

13.00-15.00

11.30-13.30

 

Д-р Слаѓана Стојановска, професор

Понеделник

Четврток

11.00-13.00

11.00-13.00

Д-р Крсте Шајноски, професор

Во договор со професорот

 

Д-р Димитар Ефтимоски, професор

 

Вторник

Четврток

12.00-14.00

12.00-14.00

Д-р Адријана Булевска Зариќ, професор

Понеделник

Среда

14.00-16.00

14.00-16.00

Д-р Аземина Машовиќ, професор

Среда

Петок

10.30 – 12.30

10.30 – 12.30

М-р Мартин Стојановиќ, виш предавач

Понеделник

Петок  

 

12.00-14.00

12.00-14.00

Д-р Жанина Кировска, професор

Во договор со професорот

 

Д-р Никола Рендевски, професор

Во договор со професорот

 

 

 

·     Консултациите ќе се одвиваат со претходна најава на маил кај професорот.

Конкурс за избор на членови на Студентско собрание

Конкурсот може да го погледнете на следиот линк.

Неработен Ден

Почитувани,

Ве информираме дека согласно Законот за празниците 11 октомври 2021 година (Понеделник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. 

Со почит,

Факултет за бизнис економија

 

Се одржа Втората Меѓународна Еразмус недела на Факултетот за бизнис економија, во соработка со Институтот за бизнис економија

 

Во периодот од 30 Август до 3ти Септември 2021 година,

Известување за субвенциониран студентски оброк

 

Почитувани студенти,

Според Законот за субвенциониран студентски оброк (Службен весник на РСМ, бр. 31 од 10.2.2020 година), сите редовни студенти на прв циклус (додипломски) студии можат да станат корисници на субвенциониран студентски оброк под условите определени со овој закон.

За оваа цел предвидени се неколку рокови:

  • августовски рок – од 1-ви до 31-ви август

  • октомвриски рок – од 1-ви до 31-ви октомври

Право на пријавување во августовскиот рок имаат редовните студенти на прв циклус студии со запишан летен семестар во учебната 2020/21 година.

Право на пријавување во октомврискиот имаат студенти кои ќе се запишат во прва година во учебната 2021/22, како и студентите кои ќе го запишат зимскиот семестар во учебната 2021/22 година.

Министерството за образование и наука има електронска апликација преку која секој кандидат може да се пријави за користење на правото на субвенциониран студентски оброк при што е потребно да се пополнат бараните податоци кои ги обработува  и одобрува Министерството за образование и наука.

Пријавувањето за субвенциониран студентски оброк ќе се врши по објавен Јавен повик на web страната на Министерство за образование и наука, по електронски пат.

Студентите кои ги задоволуваат условите согласно со Законот за субвенциониран студентски оброк, е потребно да се пријават електронски на интернет порталот на Министерството на е-адресата

https://e-uslugi.mon.gov.mk;Гостинско предавање од А1 Македонија


"Електронски документи и дигитално безбедно потпишување со квалификувани сертификати

Реализирана Еразмус+ мобилност на кадар од Факултетот за бизнис економија од Скопје на Универзитетот Едуконс од Нови Сад, Србија


Реализирана Еразмус+ мобилност на административниот кадар на ФБЕ на Факултетот за применет менаџмент, економија и финансии од Белград, Србија


Страница 1 од 24

Почеток
Пред
1