Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

Guest lecture at the University of Ljubljana

 

Dr. Aneta Vasiljevic-Shikaleska on 23 and 25 October 2018 has delivered a lecture on the topics "The Circular Economy: Barriers and Opportunities for SMEs" and “Life Cycle Analysis” for a group of undergraduate and postgraduate students at the Faculty of Administration, University of Ljubljana (Slovenia).

Распоред за прв колоквиум - зимски семестар

 

Schedule for November exam session

Dear students, you can view the schedule on the following link.

The new issue of the Journal of Sustainable Development has been published

 

Dear visitors,

The Integrated Business Faculty has published the new 20th issue of the Journal of Sustainable Development. The latest number of the Journal can be seen at the following link.

 

Заверка на зимски семестар

Почитувани,

 

Ве известуваме дека заверката на зимскиот семестар се врши од 12.11.2018 до 14.12.2018 година. Ве молиме најдоцна до овој рок да се направи заверката на семестарот, во спротивно нема да ви биде дозволено да ги полагате испитите во наредните сесии.

 

Исто така, ве известуваме дека заверката на семестарот е задолжителна за сите, независно дали сте редовни или вонредни студенти. Заверката на семестарот е за студентите кои прв пат се запишале на тригодишните студии во 2012, 2013, 2014 и 2015 година и за студентите за прв пат запишани на четиригодишните студии во учебната 2016 и 2017 година.

 

Announcement for a non-working day

Dear visitors,

Due to the Law of Holidays, 23rd of October is a non-working day.

Конкурс за студентска мобилност преку Еразмус+

 

Согласно Ерасмус+ универзитетскиот чартер за периодот 2014-2020 година и склучените меѓуинституционални Ерасмус+ договори, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) објавува конкурс за избор на студенти од ФБЕ за студирање во времетраење од еден семестар.

Consultation hours

Dear students, you can find the consultation hours on the following link.

Class schedule for winter semester

Classes begin on the 1st of October.

 

Schedule for October exam session

Dear students, you can view the schedule on the following link.

Page 1 of 13

Start
Prev
1