News
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

News

ФБЕ како партнер во Европскиот проект „Економија на одржливост“

 

On the 7th May an online kick-off meeting was organized between the partnering institutions of the project “Economics of Sustainability”, which symbolized an unofficial start of the implementation of the project activities.

Конкурс за упис во академската 2020/21

 

Факултетот за Бизнис Економија (ФБЕ) Ви нуди четиригодишниот додипломски  студии во областа на бизнисот и економијата и претставува одлична можност кандидатите да се стекнат со квалитетно знаење на еден од четирите модули

Заклучоци од првата виртуелна меѓународна конференција „Економски предизвици на државите на ЈИЕ после пандемијата на корона вирусот“

 

На 27.04.2020 година се одржа првата виртуелна меѓународна конференција „Економски предизвици на државите на ЈИЕ после пандемијата на корона вирусот“ чијшто организатор беше Факултетот за менаџмент Херцег Нови, а Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија, меѓу другите, беа коорганизатори.

Бесплатни вебинари на ФБЕ и ИБЕ

 

Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија организираат бесплатни вебинари  на следните теми:

Extension of deadline for papers for JoSD

 

The editorial board of the Journal of sustainable development extends the deadline for papers for the 24th edition of the paper. 

Онлајн гостинско предавање на д-р Ристо Иванов на Факултет за бизнис економија

 

Во рамките на онлајн наставата на Факултет за Бизнис економија гостинско предавање имаше д-р Ристо Иванов, на тема Дигитален маркетинг со практични примери.

ФБЕ и ИБЕ коорганизатори на виртуелна меѓународна конференција

 

Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија се коорганизатори на првата виртуелна меѓународна конференција „ЕКОНОМСКИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЈИЕ ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈАТА НА КОРОНА ВИРУСОТ“ која ќе се одржи на 27.04.2020 год. (Понеделник) во 12 часот.

Graduation ceremony at IBF & IBI

 

On 14.02.2020 (Friday), the graduation ceremony was organized in the amphitheater of IBF & IBI.

One-day workshop for Business plan preparation


The graduates of the High School GUC "Zdravko Cvetkovski" from Skopje attended the one-day training Business Plan Preparation, held in the lobby of the Integrated business faculty by prof. Slagjana Stojanovska, PhD.

Extension of deadline for the Second international week & conference

 

The Integrated Business Faculty and Integrated Business Institute organize the Second Erasmus+ International Week in Skopje, R. Macedonia from 4th to 8th of May, 2020.

Page 1 of 11

Start
Prev
1