Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)
image image image image image
Успешно организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата   На 12ти април, 2019-та година, во просториите на Институтот за бизнис економија (ИБЕ) и Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) беше организирана првата меѓународна конференција за одржлив развој во бизнисот и економијата, во рамки на првата меѓународна Еразмус+ недела која се одржа од 8 до 12 април.
Организирана првата Меѓународна Еразмус+ недела на Факултетот за бизнис економија и Институтот за бизнис економија   Во периодот од 8-ми до 12-ти април, 2019-та година, Факултетот за бизнис економија (ФБЕ) и Институтот за бизнис економија (ИБЕ) ја организираа првата Меѓународна Еразмус+ недела.
Прва Интернационална конференција и Еразмус+ недела   Институтот за бизнис економија и Факултетот за бизнис економија ја организираат Првата Еразмус + меѓународна недела во Скопје, Р. Македонија од 8 до 12 април 2019 година.
Повик за објавување на трудови во Списанието за одржлив развој   Уредувачкиот одбор на Списанието за одржлив развој објавува повик за публикување на трудови за 22 број на списанието.
Публикуван е нов број од Списанието за одржлив развој
Почитувани посетители,
Објавен е новиот, 21-ви број од Списанието за одржлив развој во издание на Факултетот за Бизнис економија. Истиот можете да го погледнете на следниот линк.

За Факултетот

 

Зошто ФБЕ?

Капацитет

Водени од светските искуства кои значат квалитетно и ефикасно образование, пред сé од моделот на Интегрираниот Бизнис Курикулум (Integrated Business Curriculum)-курс кој се предава на Државниот Универзитет на Ајдахо-САД (види:  www.uidaho.edu), нашата наставна програма за додипломските студии е составена од три студиски години, односно шест семестри. Првите две студиски години се исти за сите студенти и се однесуваат на Интегрираниот бизнис курикулум-IBC пристап, додека во последната (третата) студиска година, во зависност од преференциите на студентите, дадена е можност за избор меѓу пет опции: финансиски менаџмент, маркетинг менаџмент и одржлив развој-еколошка економија, регионален и локален бизнис развој и банкарство.

 

Листа на информации од јавен карактер на ФБЕ